LOJİSTİK SÖYLEŞİLERİ VI

16 May

Meslek yüksekokulumuz Yönetim ve Organizasyon Bölümü Lojistik Programı tarafından sürdürülen sektör temsilcileri ve öğrencilerimizin buluşmasını sağlayan Lojistik Söyleşileri çevirim içi olarak hız kesmeden devam etmektedir.
Altıncısı 13 Mayıs 2020 tarihinde düzenlenen moderatörlüğünü Öğr. Gör. İlyas Temel ŞAFAK’ın  üstlendiği söyleşimizin konuğu DIŞYÖNDER Başkanı, MENTOR Grup ortağı ve Dünya Gazetesi köşe yazarı Dr. Hakan ÇINAR olmuştur. Üniversitemiz çevirim içi eğitim sisteminde gerçekleştirilen Corona Süreci ve Sonrasında Dış Ticaret ve Gümrük Süreçleri konulu söyleşiye meslek yüksekokulumuz Lojistik ve Dış Ticaret programı öğrencilerinin yanı sıra İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü öğrencileri, akademik personelleri ve sektörden temsilciler de katılmıştır.
Sayın Çınar;  lojistiğin adındaki sihrin içinde j harfinden geldiğini belirterek başladığı söyleşisinde lojistik ve gümrük alanındaki çalışmalar ve gelişmelerden bahsederek bu alanlardaki mesleki kariyer ve gelişim olanaklarından bahsederek öğrencilerimizi program seçimlerinden dolayı kutlamış ve kariyer planlamaları konusunda yol gösterici bilgiler aktarmıştır. Corona süreci kapsamında ticaret trendlerindeki ve modlarındaki değişimler hakkında bilgi paylaşımında bulunarak; gümrük mevzuat ve süreçleri hakkında bilgiler aktarmıştır. Lojistik ve gümrük alanlarında kariyer planı yapmak isteyen öğrencilerimize her an her türlü desteğe hazır olduğunu belirterek bu alanların gelişime açık gelecek vaat eden meslek olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca başkanı olduğu dernek ve faaliyetleri hakkında öğrencilerimize ve akademik personelimize bilgilendirmeler yapmıştır. Ayrıca söyleşi sonunda 3 öğrencimize imzalı kitabını hediye etmiştir.