ÖĞRETİM ELEMANIMIZ EBRU FESTİVALİNE DAVETLİ SANATÇI OLARAK KATILDI

19 Kas

Ebru Festivali kapsamında Türkiye’nin değişik illerinden 42 ebru sanatçısı Afyonkarahisar’da halkla bir araya gelerek uygulamalı olarak ebru sanatının inceliklerini anlattı.

Türk İslam sanatları içerisinde önemli bir yere sahip olan ebru sanatına Afyonkarahisar’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Aşk Kültür ve Sanat Günleri kapsamında bir festival düzenlendi. Türkiye’nin birçok ilinden katılan 42 ebru sanatçısını aynı noktada buluşturan “Uluslararası Atabek Ebru Festivali”nde açılan statlarda, sanatçılar tarafından festivale katılan yediden yetmişe onlarca kişiye ebru sanatı hem anlatıldı hem de uygulamalı olarak gösterildi.

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 11-18 Kasım 2019 tarihleri arasında Aşk Kültür ve Sanat Günleri kapsamında düzenlenen “Uluslararası Atabek Ebru Festivali”ne üniversitemiz öğretim elemanlarından Dr. Yusuf PARLAK davetli sanatçı olarak katıldı.

Festival kapsamında Afyonkarahisar Güzel Sanatlar Lisesi’nde ebru üzerine söyleşi yapan Parlak, ebru sanatının inceliklerini ve gelecek nesillere nasıl aktarılabileceği konusunda liseli gençlere bilgi ve tecrübelerini aktarırken söyleşi sonunda ebru üzerine workshop gerçekleştirdi.

Etkinliklerin 2. gününde öğretim elemanımızın eserlerinin de yer aldığı ebru sergisinin açılışı il protokolü tarafından gerçekleştirildi. Etkinlikler protokol ve misafirlere ebru sanatını uygulamalı olarak gösterilmesiyle son buldu.