ÖĞRETİM ELEMANIMIZDAN GÜZEL SANATLAR LİSESİ EBRU DERSİNE DESTEK

15 Eki

Düzce Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğrencileri bu yıl müfredatlarına giren Geleneksel Türk Sanatları Ebru dersini, Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu, Geleneksel Türk Sanatları Bölümünün Ebru Atölyesinde, Bölüm Başkanı Dr. Yusuf Parlak’ın anlatımı ve uygulamasıyla işlediler.
Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü Başkanı Tezcan Sarcan’ın önderliğinde, 12. sınıf öğrencileri Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu, Geleneksel Türk Sanatları Bölümümüzü ziyaret ettiler.  Öğrenciler, ebru sanatı, tarihi ve üstadları hakkında bilgi sahibi olurken, klasik ebru tekniklerinden taraklı ebru, şal ebrusu, serpmeli gelgit ebru ve nefli ebru türlerinin uygulama aşamasına tanıklık ettiler. Ayrıca öğrenciler "Battal Ebru" telkniğini Dr. Yusuf Parlak eşliğinde uygulamalı olarak tek tek yapma imkânı buldular. Ebru sanatının dışında Türk İslam Sanatları’na da değinin Parlak Kağıt Mühreleme, Murakkalama ve ahar tekniklerini de lise öğrencilerine aktardı. Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü Başkanı Tezcan Sarcan Dr. Yusuf Parlağı ilerleyen zamanlarda Klasik Sanatlar üzerine söyleşi ve workshop yapmak üzere Güzel Sanatlar Lisesine davet ederek toplu fotoğraf çekildiler.