GÜNEY KORE' NIN BAŞKENTİ SEUL' DE GELENEKSEL EL YAPIMI KÂĞIT PROJESİ

19 Nis

Yüksek Okulumuz Geleneksel Türk Sanatları Bölüm hocaları Dr. Yusuf PARLAK, Öğretim Görevlisi Sedat KAYA ve Öğretim Görevlisi Ebubekir ALTIOK hocalarımız “Geleneksel El Yapımı Kâğıt Projesi” kapsamında 7-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Güney Kore'nin başkenti Seul'de bulunan geleneksel kâğıt atölyelerine ziyarette bulunuldu. Güney Kore’de yaşayan 4. kuşak Hanji kâğıt yapım ustası olan Mr. Jang Seong Woo’dan el yapımı kâğıt üzerine eğitim alan ekip aynı zamanda geleneksel ebru ve hat sanatımızı Güney Korelilerle buluşturdular. Yeni hizmete giren Seul Yunus Emre Enstitüsü’nün açılış yemeği öncesi Dr. Yusuf Parlak’ın kişisel ebru sergisi, Ebubekir Altıok’un kişisel hat sergisi ve Sedat Kaya’nın kişisel ebru sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergi açılışına Türkiye’nin Seul Büyükelçisi Durmuş Ersin Erçin ve Hankuk Yabancı Araştırmalar Üniversitesi Rektörü Prof. In Chul Kim’in yani sıra birçok işadamı, bürokrat, akademisyen ve üniversite öğrencileri katıldı. Aynı zamanda ekip sergiye katılan misafirlere ebru ve hat sanatlarını uygulamalı olarak gösterdi.