31 Oca

ÜNİVERSİTEMİZ LİSANS VE ÖNLİSANS PROGRAMLARINDA AZAMİ SÜRE VE EK SÜRE SINAVLARI UYGULAMASI ÜNİVERSİTEMİZ 13.12.2018 TARİH VE 2018/200 SAYILI KARAR İLE KABUL EDİLMİŞTİR.

Uygulama esasları için tıklayınız.

Kaydı silinen öğrenci listeleri için tıklayınız.

Sınırsız sınav hakkı elde eden öğrenci listeleri için tıklayınız.

3 dönem ek süre hakkı elde eden öğrenci listeleri için tıklayınız.

4 dönem ek süre hakkı elde eden öğrenci listeleri için tıklayınız.

Buna göre:

• Azami süre ve ek süre sınavlarına girecek olan öğrencilerimiz sınav dönemleri için harç ücreti yatırmak zorundadırlar.
  • Azami süresini tamamlamış öğrenciler öğrencilik haklarından (kayıt dondurma, özel öğrencilik, yatay geçiş, yaz okulu, tek-çift sınavları vs. ) yararlanamazlar.
  • Azami süre ve ek süre sınavlarına girecek olan öğrencilerimizin sınavlar için kendileri sınava girecek oldukları derslere kayıt yaptırmak zorundadırlar.
  • Öğrencilerimiz dönem ders kaydı yapmayacaklardır.

EK SÜRE SINAVLARI

Ek süre içinde;

a) Azami süre sonu sınavlarına girerek veya girmeden dönem hakkı elde etmiş ve sınırsız sınav hakkı bulunan öğrenciler, dönem katkı payını/öğrenim ücretini ödeyerek başarısız oldukları derslerin (FF, FD, YZ, EKS, I) ek süre sınavlarına girebilir. Bu durumdaki öğrenciler kayıt yenileme işlemi yapmayacaktır.

b) Azami süresini tamamlamış, ek süre (4 dönem, 3 dönem ve sınırsız sınav hakkı) elde etmiş öğrenciler bir daha AZAMİ SÜRE SONU sınavlarına giremezler.

c) Azami süresini tamamlamış, 4 dönem veya 3 dönem hakkı elde etmiş öğrenciler bu süreler içinde başarısız ders sayısını 1’e düşürerek veya tüm derslerinden başarılı olduğu halde AGNO nedeniyle mezun olamamaları halinde sınırsız sınav hakkı elde ederler.

d) Ek süre sınavları için başvuru dönem sonu (final) sınav başlangıç tarihinden 7 gün önce ilgili bölüm başkanlığına öğrenci tarafından yapılır. Bölüm başkanlığınca bu öğrenciler için sınav tarihleri dönem sonu (final) sınav tarihleri arasında belirlenir.

e) Öğrenci ek süre sonu sınavlarına her iki dönem dersleri içinde girebilir.

Ek süre sınavları sonunda dönem hakkı dolan öğrencilerden;

a) Başarısız ders sayısı 2-5 arası olanların kayıtları ilgili yönetim kurulu kararı ile silinir.

b) Başarısız ders sayısı 1 (bir) veya AGNO nedeniyle mezun olamayanlara sınırsız sınav hakkı verilir.

c) Sınırsız sınav hakkını üst üste veya aralıklı olarak toplam üç eğitim-öğretim yılı hiç girmeyen öğrenci, sınırsız sınav hakkından vazgeçmiş sayılır ve bu haktan yararlanamaz. Kayıtları ilgili yönetim kurulu kararı ile silinir.