TEMEL AFET BİLİNCİ VE SİVİL SAVUNMA EĞİTİMİ

21 Oca

Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri tarafından 18.01.2019 tarihinde 7126 Sayılı Sivil Savunma Kanun ve ilgili mevzuat gereğince Meslek Yüksekokulumuz personeline afet eğitimi verildi. Şube Müdürü Cihan METİN tarafından Temel Afet Bilinci kapsamında; afetle mücadelede temel bilgi ve kavramlar, afet bilinci kültürü, yaşam çevremizdeki riskler, yapısal olmayan risklerin önlenmesi, aile afet planı, afet sırasında uygulanması önerilen doğru davranış şekilleri, afet sonrası ilk saatler ve diğer afetler gibi konularda eğitim verilirken, Endüstri Mühendisi Yusuf ÇİFTÇİ ise Sivil Savunma Servisleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yüksekokulumuz toplantı salonunda gerçekleşen eğitime akademik ve idari personelimiz katılım sağlamıştır.