Hakkında

Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu: Yüksekokulda bulunan programlar Ülkemizin ve bölgedeki Sanayii kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda 500 Sanayii kuruluşu ile yapılan anket ve toplantılarla belirlenmiştir. Yüksekokul bünyesinde Çevre Koruma ve Kontrol Programı, Geleneksel El Sanatları Programı, Harita ve Kadastro Programı, Lastik ve Plastik Programı, Yapı Ressamlığı Programı, Dış Ticaret Programı, Lojistik Programı bulunmaktadır. Ayrıca öğrenci alımına ilerleyen dönemlerde başlayacağımız Acil Afet Yönetim Programı' da okulumuzda yeni açılan bir programdır.

Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu’nun kuruluş amacı: Öğrencileri alanlarında uzmanlaşmaya ve güncel teknolojiyi kullanarak bilgilerini sürekli yenilemeye yönlendirmek; alanlarında kazandıkları bilgi ve becerilerini sorumlu meslek elemanı anlayışı ile birleştirerek, toplumda yer almalarını sağlamaktır.

Meslek Yüksek Okulu,  Kaynaşlı Belediyesi’nin Düzce Üniversitesi’ne tahsis ettiği, toplam 3500m2 alana sahip olan hizmet binası katında faaliyet göstermektedir. Yapımı 2003’te tamamlanan binada, MYO programlarının kullanabileceği alt yapı ve hizmet kolaylıkları mevcuttur.

MYO için tahsis edilen binanın alt katında Ziraat Bankası, PTT ve elektrik idaresinin (SEDAŞ) Kaynaşlı müdürlükleri ile eczane, market, büfe, bilgisayar, kırtasiye, berber, tuhafiye ve diğer çeşitli küçük işletme, mesleki ve sivil kuruluşlar bulunmaktadır. Yakın çevrede ayrıca çok sayıda lokanta, kafe, büfe vb. ikram amaçlı işletme ile internet kafe, gazete bayii, bakkal, manav, terzi, nalbur, kırtasiye dükkanları, marketler, berber-kuaför salonları, tekstil-konfeksiyon, elektrik-elektronik alet, mobilya, beyaz eşya mağazaları, otobüs ve taksi durakları hizmet vermektedir.

Kaynaşlı MYO’nun başlıca öğrenci kaynağı: Düzce ilinin Mesleki Teknik Eğitim Bölgesi (METEB) olması sebebiyle Düzce, Bolu-Ankara, Sakarya-Kocaeli ve İstanbul illerinin mesleki teknik orta öğretim kurumlarıdır.

Kaynaşlı’nın Ankara ile İstanbul’un tam ortasında (iki kente de eşit uzaklıkta, yaklaşık 225’er km) bulunması, Düzce ili içinde ve METEB illerine kesintisiz ulaşım kolaylıkları, ilçenin mevcut fiziki imkanları, dışa dönük sosyal yapısı ve potansiyel istihdam olanakları nedeniyle, Meslek Yüksek Okulu yöre, bölge ve ülke çapında öğrenciler için çekici bir tercih oluşturmaktadır.

Kaynaşlı Meslek Yüksekokulu Kampüs Çalışmaları: Kaynaşlı Sarıçökek mevkiinde, 170 Dönüm alanda, 6000 Öğrenci kapasiteli Kaynaşlı MYO Kampüs çalışmaları devam etmektedir.